Uutta! Kuntoutusta niska-hartiaseudun oireisille

22092016

niska_hartia_netti

Caritas Kuntoutus järjestää ohjattua ryhmämuotoista kuntoutusta henkilöille, joilla on toistuvia tai pitkittyneitä niska-hartiaseudun oireita. Kuntoutusryhmät on suunnattu henkilöille, joiden niska-hartiakipujen taustalla ei ole vakavaa vammaa tai leikkaushoitoa vaativaa kaularankaperäistä oiretta. Aktiivisesta terapeuttisesta harjoittelusta hyötyvät henkilöt, joilla on esim. näyttöpäätetyöstä tai staattisista työasennoista johtuvaa niska-hartiaseudun lihasjännitystä ja yläselän jäykkyyttä tai kaularangan kulumamuutoksia.

Pienryhmät ovat fysioterapeutin ohjaamia ja osallistujat voivat hakeutua ryhmiin joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Ryhmien tavoitteena on lievittää niska-hartiaseudun oireita, motivoida osallistujia huolehtimaan niska-hartiaseudun kunnosta ja antaa ohjausta omatoimiseen harjoitteluun. Ryhmät tarjoavat osallistujilleen myös vertaistukea.

Ryhmät kokoontuvat Caritas Kuntoutuksen kuntosalilla kerran viikossa (60 min.) yhteensä 5 kertaa. Kokoontumiset koostuvat aina teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta sisältäen liikkuvuusharjoituksia ja lihasvenyttelyjä, ryhdinhallintaa, niska-hartiaoireiselle henkilölle soveltuvaa lihasvoimaharjoittelua sekä rentoutumisharjoituksia.

Kuntoutusryhmän hinta on 100 €.

Ryhmiin voi ilmoittautua
soittamalla numeroon 044 468 4271.