Turvallista treeniä älykortin avulla

20072016

PicMonkey Collage

Caritas Kuntoutuksessa on käytössä HUR-kuntosalilaitteita, jotka toimivat henkilökohtaisella älykortilla. Älykortti on tarkoitettu niille, joilla on meneillään aktiivinen fysioterapiajakso Caritas Kuntoutuksessa. Kortille ladataan henkilökohtainen harjoitusohjelma, joten harjoittelun seuraaminen on helppoa.

Laitteet tekevät harjoittelun helpoksi, sillä ne laskevat toistomäärät ja laittavat vastuksen painon muistiin, kertoo Caritas Kuntoutuksen fysioterapeutti Miikka Kaan.

Kuntosalilaitteisiin on asennettu kortinlukija ja näyttö, joihin ilmestyy oma harjoitusohjelma. ”Laite ilmoittaa kun harjoitus on tehty loppuun, joten asiakas voi keskittyä pelkästään liikkeen suorittamiseen. HUR-laitteet ovat turvallisia ja näytöstä voi tarkistaa liikkeen tekniikan”.

”Oman harjoitusohjelman voi myös luoda ensimmäisellä harjoituskerralla, sillä laite tallentaa omalle kortille tehdyt harjoitukset ja käytetyt painot. Harjoitusta voi myös muokata jälkikäteen tietokoneella”, Miikka lisää.

DSC_2444_m

Helpotusta oman kehityksen seuraamiseen

”Jos toistoja jaksaa tallennetulla painomäärällä tehdä enemmän kuin harjoitusohjelmaan on kirjattu, laite muuttaa ohjelmaa automaattisesti niin, että se lisää seuraavaan harjoituskertaan painoa ennakkoon määritetyn verran. Kuntoilija pystyy tällä tavalla muuttamaan harjoitusohjelmaansa ja takaamaan jatkuvan kunnon kehityksen”, Miikka kertoo.

Harjoituksen lopuksi kuntoilija saa palautetta harjoituksestaan ja samalla voi seurata myös kehitystä ja onnistumisia. Älykortti-järjestelmä opastaa laitteelta toiselle.

”Caritas Kuntoutuksen kuntosalilla HUR-laitteita on yhteensä kuusi. Osa laitteista soveltuu myös pyörätuolilla liikkuville, sillä laitteiden penkin voi siirtää. Laitteet ovat saaneet hyvää palautetta niiden kätevyyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi”, Miikka jatkaa.

Älykortit ovat käytössä myös syksyllä käynnistyvissä liikuntaryhmissä, joihin voi vielä ilmoittautua. Katso lisää Caritas Kuntoutuksen verkkosivuilta tai tiedustele vapaita paikkoja puhelinnumerosta 044 468 4271.