OMT-fysioterapiasta helpotusta moniin vaivoihin ja kiputiloihin

03052018

Jukka Vähäaho OMT-fysioterapeutti Caritaksessa

Kuva: Jukka Vähäaho on toiminut fysioterapeuttina vuodesta 2009 alkaen. Kiinnostus tuki- ja liikuntaelinvaivoihin innosti hänet lisäkouluttautumaan OMT-fysioterapeutiksi, johon hän sai pätevyyden vuonna 2014. Jukka ottaa asiakkaita vastaan Caritas Kuntoutuksen tiloissa osoitteessa Kapellimestarinkatu 4. Ajanvaraus nettiajanvarauksella

 

OMT Pähkinänkuoressa 27.4.

Milloin OMT-fysioterapiaan?

Yleisimmät syyt, joiden johdosta asiakkaat tulevat Jukan vastaanotolle ovat niska- ja hartiaseudun sekä selän vaivat. Nämä ovat tyypillisiä oireita nimenomaan päätetyötä tekevillä henkilöillä ja vaivat ovat kehittyneet vuosien mittaan työergonomisista tekijöistä johtuen. OMT-fysioterapia tarjoaa monipuolisesti keinoja selvittää ja hoitaa syitä esimerkiksi urheilurasitusvammoista monenlaisiin epämääräisiin fyysisiin vaivoihin, kuten päänsärkyyn ja huimaukseen.

Hoito suunnitellaan asiakkaalle aina yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Jukan mukaan monelle OMT-fysioterapeutin vastaanotto ei ole se ensimmäinen paikka, josta osataan hakea apua pitkään jatkuneisiin vaivoihin. Nykyään tietoisuus OMT-fysioterapiasta on onneksi lisääntynyt.

 

IMG_20170427_095929_

 

Hoidon kulmakivenä oireen syyn selvittäminen

OMT-fysioterapeutin osaamiseen kuuluu useita eri hoitomenetelmiä. Näistä valitaan asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopivat hoitomuodot. Fysioterapeutin rooli on hoidon alussa aktiivisempi, mutta tavoitteena on ohjata asiakas omatoimiseen fyysiseen harjoitteluun ja kokonaisvaltaiseen kunnosta huolehtimiseen. ”Ensimmäisenä pyritään kuitenkin aina hoitamaan kipu pois, vasta sitten mietitään jatkotoimenpiteitä”, täsmentää Jukka.

Hoidon kulmakivenä on aina oireen syyn selvittäminen ja siihen puuttuminen. OMT-fysioterapeutin asiakkaalle määrittämät itse tehtävät harjoitteet ovat yksilöllisiä, aluksi yksinkertaisia, mutta progressiivisesti eteneviä. Tilanteen kehittymistä seurataan hoitojakson aikana eikä muutos aina tapahdu hetkessä. Varsinkin pitkäaikaisten vaivojen kanssa painineet asiakkaat ovat yleensä erittäin motivoituneita saamaan apua ja ohjeita kuntoutumiseensa. ”Liikunnalla on merkittävin rooli vaivojen ennaltaehkäisyssä, eikä liikuntaan käytetty aika ole koskaan hukkaan heitettyä aikaa”, toteaa Jukka.

 

IMG_20170427_100044_

 

Caritaksessa nopea pääsy hoitoon

OMT-fysioterapian hinnat:
45 min: 67 €
30 min: 55 €
Konsultaatio: 80 €
Lääkärin lähetteellä OMT-fysioterapeutin hoidot kuuluvat sairasvakuutuksen piiriin.

 

Caritaksen OMT-fysioterapeutille voi varata ajan numerosta 044 999 1919. 

tai sähköisellä ajanvarauksella:

ajanvaraus