Kunto kohdalleen myös ikäihmisille

Caritas tarjoaa uutena palveluna liikuntaryhmiä räätälöitynä ikääntyneille. Keskeistä ryhmissä on tavoitteellinen liikunnallinen toiminta ja motivoituminen säännölliseen fyysiseen harjoitteluun. Ohjaajana toimii fysioterapeutti, joka luo ryhmiin mukavan ilmapiirin, jossa ryhmäläisten on helppo kokea turvallinen harjoittelu oman toimintakyvyn rajoissa, ja tuntea turvallisia vertaisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita.

 

Voimaa ja tasapainoa -ryhmän vaiheet:

+ Kuntokartoitus

Henkilökohtainen kuntokartoitus koostuu:

Lihaskuntotesteissä kartoitetaan päälihasryhmien (vatsa- ja selkälihakset, ylä- ja alaraajojen lihakset) voimatasot ryhmälle soveltuvilla testeillä. Tasapainotesteillä arvioidaan staattista ja dynaamista tasapainoa. Kuntokartoituksen jälkeen asiakas saa palautteen kuntotasostaan.

 

+ Kuntovalmennusryhmä

Kuntovalmennusta järjestetään kaksi kertaa viikossa yhteensä 16 kertaa. Ryhmävalmennus on fysioterapeutin ohjaama ryhmä, joka kokoontuu Caritaksen kuntosalilla. Kuntovalmennuksessa asiakas saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa kestävyys- ja lihaskunnon parantamiseen sekä kirjalliset harjoitteluohjeet. Kuntovalmennusjakson aikana asiakkaalla on oikeus harjoitella omatoimisesti Caritas Kuntoutuksen kuntosalilla maksutta yleisillä vuoroilla.

+ Seurantakuntokartoitus

Kuntovalmennuksen lopuksi asiakas palaa kuntokartoitukseen, jossa toistetaan samat testit ja mittaukset kuin alkukartoituksessa. Asiakas saa palautteen kuntonsa kehittymisestä sekä jatkoharjoitteluohjeet.

Koko paketti hintaan 350 € (voi maksaa myös osissa).

  • Kiinnostuitko palvelusta? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.