Kevään liikuntaryhmät pienryhmävalmennuksena +60-vuotiaille

23032018

Diverse group of adults in water aerobics class.

Allasryhmä lonkka- tai polvioireisille

ajalla 3.4.-12.6. (tiistaisin klo 12.30-13.30)

Allasryhmiä soveltuu henkilöille, joilla on toistuvia tai pitkittyneitä lonkka- tai polvinivelten oireita. Liikkuminen vedessä on turvallista, sillä veden noste keventää niveliin kohdistuvaa kuormitusta ja mahdollistaa myös laajemmat liikeradat liikkuvuusharjoituksissa. Veden vastus puolestaan tehostaa lihaskuntoharjoitteita ja antaa haastetta tasapainolle. Lihasjännitys ja kivut vähenevät veden hierovan ja rentouttavan vaikutuksen johdosta. Vedessä on kaikkien helppo liikkua, minkä vuoksi allasryhmät sopivat erityisen hyvin ikäihmisille.

Fysioterapeutin ohjaaman allasryhmän tavoitteena on lievittää lonkka- ja polvinivelten oireita, vahvistaa niveliä tukevia lihaksia ja lisätä nivelten liikkuvuutta. Ryhmä tarjoaa osallistujilleen myös vertaistukea.

Ryhmä kokoontuu Caritas-kodin terapia-altaalla kerran viikossa (60 min.) yhteensä 10 kertaa.

Hinta 120 €/henkilö

 

Voimaa ja tasapainoa -kuntosaliryhmä

ajalla 5.4.-14.6. (torstaisin klo 13-14)

Keskeistä ryhmässä on tavoitteellinen liikunnallinen toiminta ja motivoituminen säännölliseen fyysiseen harjoitteluun. Ohjaajana toimii fysioterapeutti, joka luo ryhmiin mukavan ilmapiirin, jossa ryhmäläisten on helppo kokea turvallinen harjoittelu oman toimintakyvyn rajoissa, ja tuntea turvallisia vertaisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita.

Sisältö

Henkilökohtainen toimintakyvyn kartoitus ryhmässä: Fyysisen toimintakyvyn mittauksessa kartoitetaan aluksi ryhmäläisten tasapainoa ja lihasvoimaa. Toimintakyvynkartoituksen jälkeen asiakas saa palautteen toimintakyvystään.

Ryhmävalmennus: Kuntovalmennusta järjestetään kerran viikossa yhteensä 10 kertaa. Ryhmävalmennus on fysioterapeutin ohjaama ryhmä, joka kokoontuu Caritaksen kuntosalilla. Ryhmässä asiakas saa ohjausta ja neuvontaa lihaskunnon ja tasapainon parantamiseen sekä kirjalliset harjoitteluohjeet. Kuntovalmennusjakson aikana ryhmäläisillä on oikeus harjoitella omatoimisesti Caritas Kuntoutuksen kuntosalilla maksutta yleisillä vuoroilla.

Keskeistä ryhmässä on tavoitteellinen kaatumisen ja kaatumisvammojen ennaltaehkäisy lihasvoima- ja tasapainoharjoittelun kautta.

Hinta on 120 €/ henkilö.

 

Ilmoittaudu mukaan 29.3.2018 mennessä:
Soita 044 468 4271/ kuntoutussihteeri Marianne Sarre